Електробайк Iweech - це розумна новинка від французьких інженерів. На вигляд це звичайний велосипед, але розробники стверджують, що це перший в світі байк, який може вивчити маршрути і звички господаря, щоб в подальшому оптимально розраховувати витрати заряду акума.

Iweech оснащено 350-ватним двигуном Brose, який працює від знімної літієвої батареї на 36 вольт, встановленої в трикутнику рами. Заряджається батарея 3,5 години і повного заряду може вистачити максимум на 160 км.
також: передні і задні гідравлічні дискові гальма, одношвидкісна трансмісія, світлодіодна фара з автоматичним підсвічуванням на 205 люмен, чутлива до руху система запобігання викраденню та відстеження з підтримкою GPS на випадок, якщо його все одно вкрадуть. Вага- 18 кг.
Збір коштів на серійний запуск "розумника" триває на платформі Kickstarter.

Велосипед оснащено всього однією кнопкою - "ON". Вершнику достатньо лише натиснути її перед початком руху, а далі Iweech сам подбає про передачу необхідного зусилля на педалі, розрахувавши його з максимальною оптимальністю.

Так, якщо ви, скажімо, їздитимете на цьому велосипеді на роботу, його штучний інтелект вивчить усі ваші маршрути та індивідуальний стиль їзди.
Коли ви наступного разу натискаєте кнопку, велосипед вже знає, куди ви прямуєте, виходячи з маршруту, по якому ви їдете. При цьому він враховує такі фактори, як рівень заряду батареї, відстань, яку ви повинні проїхати, рельєф вашого маршруту, швидкість і напрям вітру. Аналізуючи їх, він автоматично вибирає, яку електричну допомогу слід задіяти, вибираючи найвищий рівень, який не призведе до розрядження батареї раніше досягнення пункту призначення.

Якщо Iweech вирішить, що батареї в ледачому режимі буде не достатньо до кінця маршруту, на прямих ділянках або при незначних підйомах електромотор буде вимикатися.

Ну і звісно ж у "розумника" є також і мобільний додаток. Тож якщо власнику потрібно дістатись невідомого для велосипеда місця, досить вказати його в навігаторі цього додатку. Це допоможе новинці розрахувати приблизний маршрут. Також через додаток доступна статистика подорожей, визначення місця розташування велосипеда і його параметри.

На етапі попереднього замовлення велосипед коштує $ 2255. По такій ціні планується продати 15 одиниць, якщо проект сподобається достатній кількості потенційних клієнтів.

Схожі статті

В Кадисе представили маршрут Вуэльты-2014
Eurobike 2012. Cane Creek, Wellgo, Alligator, Spinner, FOX Racing Shox и многое другое
Zefal Tubeless Tank

Прокоментувати статтю